nieuws

CarrièreCafé werkt aan de toekomst

Horeca

Solliciteren in een café. Sinds kort is deze opzienbarende combinatie met de naam CarrièreCafé niet alleen in Utrecht te vinden, ook Woerden heeft er een sinds enkele maanden. Hilversum en Amersfoort lijken binnenkort te volgen.

De opzet is eenvoudig. CarrièreCafé, nauwelijks een jaar oud, combineert een werving- en selectiebureau en een lunchroom. ‘In de informele sfeer van een café voelen mensen zich prettiger en meer op hun gemak’, stelt initiatiefneemster Dorien Smit in FEM De Week. ‘Een cv is leuk, maar wie zit erachter? In wat voor soort bedrijf past-ie? In een gezellige omgeving laten mensen zichzelf sneller zien. Ze beginnen bijvoorbeeld gemakkelijker uit zichzelf over een gat in hun cv te praten of over een periode dat ze ziek waren.’

Carrièrecafé trekt niet alleen mensen die bewust op zoek zijn naar een baan. Smit: ‘We zitten in de buurt van de Jaarsbeurs en Rabobank, dus er komen ook mensen in hun lunchpauze een broodje eten. Die zijn niet op zoek, maar zien misschien wel een vacature hangen waarvan ze denken: dat is een leuke baan.’

Het horeca annex wervingsbedrijf kan ook gebruikt worden voor het geven van feesten, bedrijfsborrels en verjaardagen. CarrièreCafé kan in een ruimte van 80 m2 zestig tot honderd gasten ontvangen.

Reageer op dit artikel