nieuws

Femke Hutten gekozen tot beste vrouwelijke kok van Nederland

Horeca

Femke Hutten heeft de Ladies Only’ Chef’s Award gewonnen tijdens de European Fine Food Fair in Maastricht. Hutten van restaurant Hazelbag in Hellevoetsluis bleef in de finale de winnaar van de vorige editie Angelique Stolk nipt voor. ‘Fantastisch! Vorig jaar was ik derde en nu dit. Het komt als een grote verrassing en ik zie het als een bekroning op mijn werk’, aldus de beduusde en stralende jonge vrouwelijke kok.

Een jury van culinaire experts onder leiding van ‘Lady Chef of the Century’ Maartje Boudeling beoordeelde het zelfbedachte en bereidde menu van Hutten als beste. Volgens voorzitter Maartje Boudeling was de jury onder de indruk van deprestaties van de finalisten Hutten en Stolk. ‘Het was een fotofinish. Beide kandidatenpresenteerden verassend lichte en creatieve gerechten die perfect in balanszijn met de gastronomisch wijnen van E & J Gallo. Ze hebben laten zien datze verstand hebben van het combineren van ingrediënten met premium wijnen.’

De derde plaats was voor Tonia de Vreede van De Compagnon te Amsterdam. Oorkondes werden uitgereikt aan Ineke van den Oever (Europrof, Moergestel), Heleen Klein Tank (’t Lansink, Hengelo), Ilse Paalhaar (De Agnietenberg, Zwolle), Erica van Popering (Golden Tulip Patache, Zoetermeer) en Pien Buurman van Vreeden (Villa Rozenrust, Leidschendam).

Reageer op dit artikel