nieuws

Jonnie Boer: ‘Waarschijnlijk geen nieuwe derde Michelinster

Horeca

Na de euforie van de derde Michelin-ster vorig jaar zijn de verwachtingen laaggespannen in de toprestaurants van Nederland. ‘Het gerucht gaat dat er dit jaar geen tweede en geen derde Michelin-ster zullen vallen in de Benelux’, vertelt Jonnie Boer van tweesterren restaurant De Librije in Zwolle.

Bij hem en zijn keukenteam is naar zijn zeggen dit jaar geen stress over het wel of niet vallen van de derde ster. ‘Kijk maar hier in de keuken. We staan rustig te werken.’ Dat was vorig jaar wel anders toen onduidelijk was wie nu de derde ster zou krijgen.

Geen Michelin-koorts dus bij De Librije. Eigenlijk is Boer veel blijer met het feit dat ik door mijn collega’s drie keer tot beste kok van Nederland ben gekozen. ‘De waardering van collega’s is een teken dat je het goed doet.’In peiling op Zibb.nl/horeca voert Jonnie Boer de ranglijst aan als het gaat om restaurants die volgens de bezoekers van de site een derde ster verdienen. Het antwoord dat geen van allen een derde ster verdient, scoort eveneens hoog. Dat komt dus overeen met de helderziende blik van Boer.

Reageer op dit artikel