nieuws

Patisserie-talent Snijder wint verrassend

Horeca

Hij kwam, zag en overwon. Roy Snijder. De 23-jarige patissier won de wedstrijd Patisserie van het Broederschap van Nederlandse Patissiers. En dat in zijn eerste culinaire wedstrijd ooit. En passant sleepte Snijder ook nog de titel ‘Innovatief talent’ in de wacht. Een en al verrassing dus, vooral voor hemzelf. ‘On-ge-lo-fe-lijk’, jubelde de winnaar na afloop.

‘Ik heb twee maanden lang geoefend op de zaak (Restaurant Savelberg te Voorburg, red.) en die training is beloond. Eigenlijk zou ik niet eens meedoen. Mijn chef-kok wilde het inschrijfformulier invullen maar kwam er achter dat hij de leeftijdsgrens van 27 jaar had overschreden. Vervolgens mocht ik mij inschrijven. Mijn hart ligt bij de patisserie, maar uiteindelijk wil ik een allround kok worden. Maar dat is toekomstmuziek. Eerst ga ik nu feest vieren en met een paar biertjes de spanning van me afdrinken.’

Edwin Soumag van Chocolaterie Choman uit Beek (Limburg) werd tweede en Paul Kitzen van het één-sterren restaurant Onder de Boompjes in Roermond werd derde.

Reageer op dit artikel