nieuws

Recept hamburger McDonald’s verandert

Horeca

McDonald’s gaat het recept van zijn hamburger veranderen. Het bedrijf hoopt daarmee de verkoop te stimuleren. Behalve een nieuwe kruidenmix, ‘om de smaak van ons vlees te verbeteren’, is de hamburgerketen van plan in het voorjaar enkele nieuwe broodjes te introduceren, meldt persbureau Reuters.

Het baseert zich daarbij op een intern memo van de hamburgergigant aan haar Amerikaanse franchisenemers. Uit het memo blijkt ook dat McDonald’s de prijsagressieve dollarmenu’s wil handhaven om daarmee marktaandeel van de concurrentie te winnen. Een Amerikaanse woordvoerder van de keten wilde de inhoud van het document niet tegenover Reuters bevestigen. McDonald’s gaat in Nederland niets aan de receptuur van de hamburgers veranderen, aldus een woordvoerder.

Reageer op dit artikel