nieuws

Restaurant van hotel Campanile uitgebrand

Horeca

Het restaurant van hotel Campanile in Zevenaar is gisterochtend volledig uitgebrand. Niemand is gewond geraakt. De schade wordt geschat op een halfmiljoen euro.

Even na vier uur ’s ochtends kwam zondag bij de politie de melding binnen, dat er rook onder het dak van het restaurant vandaan kwam.

Het vuur was zelf nog niet te zien, maar brandweer had al snel in de gaten dat het om een flinke brand moest gaan. De rookwolken waren erg groot. De brandweer ging naar binnen om de schade op te nemen. In het restaurant zelf was weinig van de brand te merken.

Via een vlizotrap gingen enkele brandweerlieden polshoogte nemen op zolder. Daar bleek alles in de brand te staan. De zoldervloer was van hout en er lagen veel papieren en kerstspullen opgeslagen.

De hitte was zo hevig, dat er niet van binnenuit geblust kon worden. “Veel te gevaarlijk”, weet brandweercommandant Robert Polman. “Er was alleen een vlizotrap met een luik en die kon niet eens helemaal geopend worden. Daar waag ik mijn mannen niet aan.” Met drie bluswagens van de brandweer Zevenaar en Didam en een hoogwerker probeerde de veertig brandweerlieden van buiten af het vuur onder controle te krijgen, maar er was geen houden aan. De vlammen sloegen meters hoog uit het dak.

Door de sterke wind werd ook het hotel bedreigd door het vuur. De politie is langs alle kamers gelopen om de alle gasten te wekken. Deze zijn vervolgens overgebracht naar het vlakbij gelegen AC Restaurant.

Achter het hotel ligt de A12. Er is nog even overwogen ook deze weg af te zetten. De wind was zo sterk dat gloeiende asdeeltjes over de weg werden geblazen. De politie vond het echter niet nodig om de A12 af te zetten.

Rond half zes kon de brandweer het sein ‘brand meester’ geven. De nabluswerkzaamheden duurden nog tot half negen.

De brand is waarschijnlijk begonnen bij de schoorsteen van de keuken. Door de technische recherche van de politie wordt een nader onderzoek verricht naar de oorzaak van de brand.

Hoofdschuddend heeft bedrijfsleider Erik Wortelboer staan toekijken, hoe ‘zijn’ restaurant in vlammen opging. “Dit is verschrikkelijk. Het hele restaurant is weg. Gelukkig zijn onze gasten goed opgevangen door de collega’s van het AC. Dat is echt geweldig.”

Wortelboer hoopt het hotel zo snel mogelijk weer te kunnen openen. “De receptie is ondergebracht in het restaurant. Ik was eerst bang dat al onze spullen verloren waren, maar het deel van de receptie heeft het minste te lijden gehad. We hebben onze gegevens kunnen redden.”

Bij de heropening van het hotel zal Wortelboer nog wel afhankelijk blijven van het AC restaurant. “Ze hebben al aangegeven dat onze gasten bij hun mogen ontbijten. Tot we zelf weer een restaurant hebben. Hoe lang dat gaat duren? Dat weet ik echt nog niet. Eerst moet ik dit allemaal maar eens gaan verwerken.”

Reageer op dit artikel