nieuws

William de Boer en Marieke Bartelsman winnaars

Horeca

Tijdens de SVH Manifestatie die van 6 t/m 9 januari gehouden is op de Horecava is William de Boer van het ROC Friesland kampioen geworden bij de finale van de wedstrijd voor jonge koks. Tweede werd Jarko Barten, van ROC Eindhoven en op de derde plaats eindigde Max Vloet van het Koning Willem I in Den Bosch. Marieke Bartelsman werd de overtuigende winnaar bij de gastheren/-vrouwen. Zij is leerling van het ROC in Amsterdam.

De tweede prijs bij gastheer/-vrouw is gewonnen door Alice Karsten, ook van het ROC Amsterdam en derde werd Guus Benders van het Koning Willem I in Den Bosch.

Eerder waren zij in de halve finales beland die op 6 en 7 januari zijn gehouden. Bij de finale krijgen de koks een mysterybox met de opzet voor een viergangenmenu waaraan dit keer het thema ‘Nederland sterk in gastronomie’ verbonden was.

De gastheer/ gastvrouw moet een showtafel maken waarin dit thema is verwerkt en het menu op de juiste wijze aan gasten serveren met bijpassende wijn. Van tevoren weten ze niet hoe dit menu er uitziet. Met de gastheer/-gastvrouwskandidaat vormen zij een team waarbij goed samenwerken een belangrijk beoordelingspunt is.

De jury vond dat William sterk was in smaak en presentatie en zeer netjes en georganiseerd werkte. Hij werkt als leerling bij restaurant De Gastronoom in Harlingen. Over Marieke zei de jury dat ze een erg goede smaakbeleving had en een zeer enthousiaste uitstraling. Marieke leert het vak bij restaurant De Bokkedoorns in Overveen. Met deze titel op zak kunnen ze zich voor-bereiden op de Europese Kampioenschappen in 2004.

Reageer op dit artikel