nieuws

Distributeur eist 60 miljoen van Heineken

Horeca

De Russische distributeur van Heineken-bier First Federation eist 60 miljoen dollar van de Nederlandse bierbrouwer. De distributeur beticht de brouwerij van contractbreuk. Heineken zou niet op tijd het contract hebben opgezegd. Maandag dient een kort geding voor de rechtbank in Amsterdam

De brouwerij gaat zelf Heineken-bier in Rusland brouwen. Volgens het contract moet de distibuteur daarover minimaal drie maanden tevoren worden ingelicht, omdat het importeursrecht vervalt. Een woordvoerder van Heineken zei dinsdag dat dat is gebeurd. ,,Informeel hebben wij het begin 2002 al laten weten. In november is de officiële brief uitgegaan dat wij het contract per 1 maart opzeggen.” Heineken is niet onder de indruk van de miljoenenclaim. ‘De 60 miljoen dollar mist elke grond. Het is volkomen uit de lucht gegrepen’, zei de woordvoerder.

Reageer op dit artikel