nieuws

Nederlandse dance mogelijk op wereldtournee

Horeca

Kort nadat KPMG in een rapport had geconcludeerd dat de Nederlandse dance in Nederland een financiële sector van betekenis is geworden, gaat entertainmentorganisatiebureau ID&T zijn danceformule exporteren. De opmaat naar een wereldtournee van het stadionevenement Sensation is de Zuid-Koreaanse voetbaltempel Seoul.

,,Het is voor 99 procent zeker dat wij Sensation in Korea opvoeren”, zegt directeur van Sensation Eric Keijer. ,,We zijn in principe rond, maar we willen een en ander nog mondeling doornemen en vliegen daarom volgende week naar Korea om te gaan kijken welke muziek en DJ’s we naar Korea moeten meenemen.” Sensation in Seoul speelt zich af op zaterdag 14 juni. Naar verwachting gaat er een groep van 20 á 25 mensen mee.

Het dance-evenement is onderdeel van een nationaal feest waarmee de Koreanen vieren dat ze een jaar geleden de vierde plaats op het WK-voetbal behaalden. In die festiviteiten speelt waarschijnlijk ook Guus Hiddink een belangrijke rol. Als bondscoach bracht hij immers de Koreanen zo ver. Hij werd destijds vereerd. ID&T hoopt in zijn evenement ook wat met Hiddink te kunnen doen. ,,Het zou leuk zijn om hem daar aan te koppelen”, aldus Keijer.

Over de wereldtournee van Sensation zegt hij: ,,Het is altijd onze grote droom geweest om met dit concept de wereld over te gaan. Dit stadionevenement is daar uitermate geschikt voor omdat er niet alleen alle muziekstromingen uit de dance samenkomen, maar ook omdat het een totaalshow is met onder meer danseressen en een lichtshow.” Belangrijk bij Sensation is ook de kledingcode; iedereen danst in dezelfde kleur kleding.

Om na Korea door te stomen naar andere landen en werelddelen, werkt ID&T met een Koreaans bedrijf dat contacten heeft met meerdere stadions over de wereld. Vanuit daaruit moet de Grote Trek beginnen: ,,Zeg maar een moderne versie van de Rolling Stones World Tour.”

Reageer op dit artikel