nieuws

Stroganoff

Horeca

Boeuf Stroganoff, waar eet je dat (nog)? In het restaurant van De Nieuwe Kerk van Amsterdam, aan de Damzijde gelegen. De naam Stroganoff is de afgelopen weken natuurlijk veelvuldig gevallen. Grote kans dat u weet dat er in de Nieuwe Kerk momenteel een grootse tentoonstelling wordt gepresenteerd die het fascinerende verhaal vertelt van een van de bekendste adellijke families van Rusland: de Stroganoffs.

Rijk geworden in de zout- en bonthandel stelden zij zich op als mecenas en gaven enorme sommen geld uit aan kunst. Een deel van die fabelachtige collectie is nu te zien in Amsterdam. En je kunt er dus Russisch eten. Bouef Stroganoff, dat door een Franse chef van een Stroganoff werd uitgevonden en vanaf de 18de eeuw overal in Europa op met menu stond, wordt steeds anders geïnterpreteerd. Zo gaat dat met klassiekers. De uitvinder schijnt het als volgt bedoeld te hebben: kleingesneden rundvlees dat met room wordt afgemaakt en geserveerd met een garnituur van uien en champigons. Ook leuk: kinderen kunnen Russisch koken terwijl ouders de tentoonstelling bezoeken.
Te zien tot 21 april 2003 (www. nieuwekerk.nl/stroganoff)

Reageer op dit artikel