nieuws

Toerisme Bali toont tekenen van herstel

Horeca

Het toerisme op Bali toont voorzichtige tekenen van herstel na de grote klap die de economische sector kreeg na de aanslagen op 12 oktober. Dat heeft The Jakarta Post dinsdag gemeld op basis van een rapport van het Indonesische centraal bureau voor de statistiek.

Na de aanslagen in het uitgaanscentrum in het vakantieoord Kuta op Bali stortte het toerisme op het eiland in. In september ontving Bali bijna 160.000 buitenlandse toeristen, in november waren dat er ongeveer 35.000. The Jakarta Post meldde dat dit aantal in december was gestegen tot 68.000.

Indonesische functionarissen op het gebied van toerisme stelden dat de toename van het aantal bezoekers op Bali mede verband houdt met de arrestatie van een aantal verdachten van de aanslagen op Bali. Door die terreuracties kwamen zeker 190 mensen om het leven, onder wie een groot aantal buitenlanders.

Reageer op dit artikel