nieuws

Idols-finalisten afgevoerd via zijdeur hotel Krasnapolsky

Horeca

De doorgewinterde portier van hotel Krasnapolsky op de Dam in Amsterdam kan zich niet heugen dat het eerder zo druk was voor ‘zijn’ hotel. Het moge duidelijk zijn: de Idols-hype heeft maandagmiddag voor grote drukte gezorgd in de hoofdstad.

‘Ja, toen Willem-Alexander en Máxima trouwden waren er ook veel mensen. Maar die schreeuwden niet zo hard’, aldus de portier van het hotel dat deel uitmaakt van de Spaanse hotelfirma NH Hoteles. Amsterdam werd aangedaan door Jim (15) en Jamai (16), ieder in een eigen bus met opdruk, voor een heuse persconferentie. Het uitdelen van handtekeningen na afloop op het plein kon geen doorgang vinden.

De beveiliging van het hotel en RTL4 konden niet garant staan voor de veiligheid van de twee jongens in de menigte. Na de persconferentie zwaaiden Jim en Jamai naar de menigte vanaf een balkon. Het tweetal moest Krasnapolsky via de zij-ingang verlaten. De politie te paard kwam er aan te pas om gillende fans op afstand te houden.

Reageer op dit artikel