nieuws

Brand legt discotheek Callantsoog volledig in as

Horeca

Discotheek De Vijverhut aan de Helmweg in Callantsoog (Noord-Holland) is maandag door brand volledig in as gelegd. Volgens een woordvoerder van de politie brak de brand rond 02.00 uur uit. De schade loopt in de miljoenen, over de oorzaak is nog niets bekend.

De brand begon als binnenbrandje, maar het vuur greep snel om zich heen. Al vrij snel bleek er geen redden meer aan, aldus de politie. Rond 05.15 uur kon de brandweer het sein brand meester geven, waarna het nablussen nog enkele uren duurde.

Op het moment dat de brand uitbrak waren er geen mensen in de discotheek aanwezig. Uit voorzorg werden enkele woningen in de nabije omgeving ontruimd en de bewoners tijdelijk elders ondergebracht. Uit metingen van de brandweer blijkt dat er geen schadelijke stoffen zijn vrijgekomen.

De Vijverhut is een bekende uitgaansgelegenheid in Noord-Holland. Jaarlijks werden hier de Miss-Callantsoog verkiezingen gehouden en wekelijks traden bekende artiesten en dj’s op in de dancing. Bij de discotheek was ook een restaurantgedeelte.

De brand begon als binnenbrandje, maar het vuur greep snel om zich heen. Al vrij snel bleek er geen redden meer aan, aldus de politie. Rond 05.15 uur kon de brandweer het sein brand meester geven, waarna het nablussen nog enkele uren duurde.

Op het moment dat de brand uitbrak waren er geen mensen in de discotheek aanwezig. Uit voorzorg werden enkele woningen in de nabije omgeving ontruimd en de bewoners tijdelijk elders ondergebracht. Uit metingen van de brandweer blijkt dat er geen schadelijke stoffen zijn vrijgekomen.

De Vijverhut is een bekende uitgaansgelegenheid in Noord-Holland. Jaarlijks werden hier de Miss-Callantsoog verkiezingen gehouden en wekelijks traden bekende artiesten en dj’s op in de dancing. Bij de discotheek was ook een restaurantgedeelte.

Reageer op dit artikel