nieuws

Lijkschouwer: Ramsay’s chef viel door reactie op cocaïne

Horeca

Een psychische reactie op het gebruik van cocaïne met een dodelijke val van een flat als gevolg. Dat is de officiële doodsoorzaak van David Dempsey, de chef-kok van de bekende Britse topkok Gordon Ramsay, na onderzoek van een Britse lijkschouwer.

Al eerder was bekend dat in het bloed van Dempsey sporen waren ontdekt die duidden op een flinke inname van cocaïne. In combinatie met een beperkte hoeveelheid alcohol sloegen de stoppen door bij de talentvolle kok, waarna hij als een dolle tekeer ging en van een flat viel.

Dat gebeurde op 4 mei jongstleden. De 31-jarige Dempsey viel toen van de flat Elmwood Court in West-Londen. Hij was sinds februari werkzaam in het Londense driesterrenrestaurant Chelsea. Dempsey zou volgens Ramsay financiële problemen hebben. Of dat de aanleiding is geweest voor het ongeval, is niet bekend.

Al eerder was bekend dat in het bloed van Dempsey sporen waren ontdekt die duidden op een flinke inname van cocaïne. In combinatie met een beperkte hoeveelheid alcohol sloegen de stoppen door bij de talentvolle kok, waarna hij als een dolle tekeer ging en van een flat viel.

Dat gebeurde op 4 mei jongstleden. De 31-jarige Dempsey viel toen van de flat Elmwood Court in West-Londen. Hij was sinds februari werkzaam in het Londense driesterrenrestaurant Chelsea. Dempsey zou volgens Ramsay financiële problemen hebben. Of dat de aanleiding is geweest voor het ongeval, is niet bekend.

Reageer op dit artikel