nieuws

Meer Nederlanders vieren vakantie

Horeca

Steeds meer Nederlanders vieren vakantie. In 2002 ging 81 procent op vakantie, twee procentpunt meer dan een jaar eerder. De totale omzet in toerisme, recreatie en zakelijk reisverkeer naar en in Nederland bedroeg in 2002 35,8 miljard euro.

Deze en andere cijfers zijn te vinden in de brochure Kerncijfers toerisme & recreatie die diverse organisaties die op dit terrein werken, samen hebben uitgebracht.

Er werden in 2002 in Nederland 982 miljoen dagtochten gemaakt en 66 miljoen wandeltochten. Nederland telt bijna 42.000 horecagelegenheden met een omzet van 12,2 miljard euro, zo valt in de bundeling van cijfers te lezen.

In totaal kwamen vorig jaar 9,6 miljoen bezoekers naar Nederland, iets meer dan de 9,5 miljoen die een jaar eerder het land bezochten. De meesten (2,8 miljoen) kwamen uit Duitsland. Britten komen met 1,9 miljoen op de tweede plaats en de Amerikanen (1,1 miljoen) op de derde plaats.

Deze en andere cijfers zijn te vinden in de brochure Kerncijfers toerisme & recreatie die diverse organisaties die op dit terrein werken, samen hebben uitgebracht.

Er werden in 2002 in Nederland 982 miljoen dagtochten gemaakt en 66 miljoen wandeltochten. Nederland telt bijna 42.000 horecagelegenheden met een omzet van 12,2 miljard euro, zo valt in de bundeling van cijfers te lezen.

In totaal kwamen vorig jaar 9,6 miljoen bezoekers naar Nederland, iets meer dan de 9,5 miljoen die een jaar eerder het land bezochten. De meesten (2,8 miljoen) kwamen uit Duitsland. Britten komen met 1,9 miljoen op de tweede plaats en de Amerikanen (1,1 miljoen) op de derde plaats.

Reageer op dit artikel