nieuws

Omzetval hotellerie

Horeca

De omzet van de Nederlandse hotellerie zal dit jaar in vergelijking met vorig jaar 11 procent lager uitvallen. De bezettingen zullen naar verwachting 5 procent lager uitkomen; de gemiddelde kameropbrengsten 6 procent lager. Dat staat in Hosta 2003, het jaarlijkse rapport over de hotelresultaten en –verwachtingen van Horwath Consulting in Baarn.

Oorzaken voor de slechte prestaties zijn de neergaande economie, de oorlog in Irak en de Sars-epidemie. Horwath verwacht dat het herstel pas halverwege 2004 zal inzetten, onder invloed van economische groei in de Verenigde Staten.Ondanks de ingezette dalende bezettingsgraden was de winstgevendheid van de Nederlandse hotellerie vorig jaar nog hoog, zo stelt Horwath Consulting vast.

Het bedrijfsresultaat daalde in 2002 ten opzichte van 2001 met slechts 1,5 procentpunt, tot 38,8 procent. Over de winstgevendheid dit jaar is volgens een woordvoerder van Horwath Consulting nog niets te zeggen. Tijdens de laatste grote crisis in de hotellerie, begin jaren ‘90, daalde de winst tot onder de 23 procent.

Oorzaken voor de slechte prestaties zijn de neergaande economie, de oorlog in Irak en de Sars-epidemie. Horwath verwacht dat het herstel pas halverwege 2004 zal inzetten, onder invloed van economische groei in de Verenigde Staten.Ondanks de ingezette dalende bezettingsgraden was de winstgevendheid van de Nederlandse hotellerie vorig jaar nog hoog, zo stelt Horwath Consulting vast.

Het bedrijfsresultaat daalde in 2002 ten opzichte van 2001 met slechts 1,5 procentpunt, tot 38,8 procent. Over de winstgevendheid dit jaar is volgens een woordvoerder van Horwath Consulting nog niets te zeggen. Tijdens de laatste grote crisis in de hotellerie, begin jaren ‘90, daalde de winst tot onder de 23 procent.

Reageer op dit artikel