nieuws

Samenwerking moet opleiding fastfoodsector impuls geven

Horeca

De fastfoodsector dreigt de aansluiting met het beroepsonderwijs te verliezen. De sector Fastfood en IJsbedrijven van Koninklijk Horeca Nederland probeert dit te herstellen door samen te werken met een groot fastfoodbedrijf en een brief naar de leden.

McDonald’s Nederland koos er vorig jaar voor om intensief samen te werken met het beroepsonderwijs. Het fastfoodbedrijf gaf Projectbureau BBL opdracht de opleiding in de fastfoodsector landelijk voor McDonald’s en de betreffende scholen te coördineren. De samenwerking bleek succesvol, 250 leerlingen werden opgeleid voor Horecamedewerker Fastfoodsector via het reguliere beroepsonderwijs. Daar tegenover staan slecht enkele tientallen leerlingen voor de rest van de fastfoodsector.

Goed voorbeeld doet volgen. KHN sluit zich aan bij de samenwerking en stelt daarvoor een actieplan op. Met een brief aan de 2400 horecabedrijven roept sectorvoorzitter Maarten Colijn de leden op leerlingen uit fastfoodbedrijven aan te melden bij Frans van Rooij van BBL (040-2545323) om deel te nemen aan het komende schooljaar, welke inmiddels is gestart. Naast deze actie op korte termijn ziet de sector Fastfood en IJsbedrijven verbetering van het scholingsklimaat op lange termijn.

Download hier de brief.

Lees meer hierover in Snackkoerier nr. 19 die op 10 oktober verschijnt. Nog geen abonnee? Vraag dan nu een abonnement aan.

McDonald’s Nederland koos er vorig jaar voor om intensief samen te werken met het beroepsonderwijs. Het fastfoodbedrijf gaf Projectbureau BBL opdracht de opleiding in de fastfoodsector landelijk voor McDonald’s en de betreffende scholen te coördineren. De samenwerking bleek succesvol, 250 leerlingen werden opgeleid voor Horecamedewerker Fastfoodsector via het reguliere beroepsonderwijs. Daar tegenover staan slecht enkele tientallen leerlingen voor de rest van de fastfoodsector.

Goed voorbeeld doet volgen. KHN sluit zich aan bij de samenwerking en stelt daarvoor een actieplan op. Met een brief aan de 2400 horecabedrijven roept sectorvoorzitter Maarten Colijn de leden op leerlingen uit fastfoodbedrijven aan te melden bij Frans van Rooij van BBL (040-2545323) om deel te nemen aan het komende schooljaar, welke inmiddels is gestart. Naast deze actie op korte termijn ziet de sector Fastfood en IJsbedrijven verbetering van het scholingsklimaat op lange termijn.

Download hier de brief.

Lees meer hierover in Snackkoerier nr. 19 die op 10 oktober verschijnt. Nog geen abonnee? Vraag dan nu een abonnement aan.

Reageer op dit artikel