nieuws

Cruisetoerisme Amsterdam trekt weer aan

Horeca

Het cruisetoerisme naar Amsterdam is vorig jaar aangetrokken. In 2003 meerden 86 cruiseschepen aan bij de Passenger Terminal Amsterdam (PTA), zo maakte de cruiseterminal dinsdag bekend. Dat is een toename van 21 procent.

In het slechte cruiseseizoen van 2002 gooiden 71 zeecruiseschepen hun ankers los in de hoofdstad.

De cruisereis stijgt in populariteit, zei een woordvoerster van de PTA. ‘De prijzen van een cruisevakantie zijn niet meer zo hoog als voorheen.’ Het grootste deel van de cruisetoeristen komt nog steeds uit de Verenigde Staten, maar de passagiersterminal ziet ook steeds meer schepen van Europese rederijen langskomen.

Daarbij worden cruiseschepen steeds groter, waardoor zij meer passagiers afleveren. Vorig jaar telden de schepen die aanlegden, ruim 96.000 reizigers. In 2002 waren dat er ongeveer 76.000. De hoofdstad krijgt ook bezoekers van cruiseschepen die in IJmuiden afmeren. Vorig jaar waren dat er twaalf. De PTA verwacht voor dit jaar een groei van tien procent van het aantal cruiseschepen dat Amsterdam aandoet.

In het slechte cruiseseizoen van 2002 gooiden 71 zeecruiseschepen hun ankers los in de hoofdstad.

De cruisereis stijgt in populariteit, zei een woordvoerster van de PTA. ‘De prijzen van een cruisevakantie zijn niet meer zo hoog als voorheen.’ Het grootste deel van de cruisetoeristen komt nog steeds uit de Verenigde Staten, maar de passagiersterminal ziet ook steeds meer schepen van Europese rederijen langskomen.

Daarbij worden cruiseschepen steeds groter, waardoor zij meer passagiers afleveren. Vorig jaar telden de schepen die aanlegden, ruim 96.000 reizigers. In 2002 waren dat er ongeveer 76.000. De hoofdstad krijgt ook bezoekers van cruiseschepen die in IJmuiden afmeren. Vorig jaar waren dat er twaalf. De PTA verwacht voor dit jaar een groei van tien procent van het aantal cruiseschepen dat Amsterdam aandoet.

Reageer op dit artikel