nieuws

Michelinman: ‘Toename aantal sterrenzaken in Nederland

Horeca

De spanning rondom het uitreiken of intrekken van Michelinsterren bij restaurants begint behoorlijk op te lopen nu de grote man van Michelin, Derek Brown, heeft aangekondigd op maandag 26 januari aanwezig te zijn bij de vakbeurs EFFF in Maastricht. Brown bezoekt de beurs samen met Paul van Craenenbroeck, chef-inspecteur voor de Benelux. In de Telegraaf verklapt Brown dat het aantal sterrenzaken in Nederland zal toenemen.

‘De kwaliteit en creativiteit is bij jullie de laatste jaren sterk gegroeid’, stelt Brown. ‘Het barst van de jonge, aanstormende talenten. Dus de toename van het aantal sterren zal voorlopig zeker doorgaan en ik verwacht ook meer driesterrenzaken in Nederland. Maar dat heeft tijd nodig.’ Het lijkt dus uitgesloten dat Michelin eind januari een tweede restaurant met driesterren gaat benoemen in ons land. Insiders suggeren dat eerst België ‘aan de beurt is’.

De aanwezigheid van Brown tijdens de EFFF, in de week waarin de Michelinsterren bekend worden gemaakt, is opmerkelijk. Normaal opereert de organisatie het liefst in de luwte.

‘De kwaliteit en creativiteit is bij jullie de laatste jaren sterk gegroeid’, stelt Brown. ‘Het barst van de jonge, aanstormende talenten. Dus de toename van het aantal sterren zal voorlopig zeker doorgaan en ik verwacht ook meer driesterrenzaken in Nederland. Maar dat heeft tijd nodig.’ Het lijkt dus uitgesloten dat Michelin eind januari een tweede restaurant met driesterren gaat benoemen in ons land. Insiders suggeren dat eerst België ‘aan de beurt is’.

De aanwezigheid van Brown tijdens de EFFF, in de week waarin de Michelinsterren bekend worden gemaakt, is opmerkelijk. Normaal opereert de organisatie het liefst in de luwte.

Reageer op dit artikel