nieuws

Wijnopbrengst Zwitserland fors gedaald

Horeca

De wijnopbrengst in Zwitserland is dramatisch gedaald. Door de droogte in verschillende kantons van het land afgelopen zomer, vond er een oogstreductie plaats van ruim 22 miljoen liter. Door de dalende druivenoogst zal de wijnopbrengst 21 procent minder zijn dan de gemiddelde Zwitserse wijnproductie van de laatst vier jaar.

Momenteel zijn er bijna 15.000 hectare wijngaarden in productie in het Alpenland. Rassen voor de productie van rode wijnen voeren de boventoon met 8166 hectare. Wit is goed voor 6753 hectare. Uit het ‘Italiaanse’ deel van Zwitserland komt 5,2 procent van de productie, uit het ‘Duitse’ deel 14,9 procent. De overige 79,9 procent komt uit het ‘Franse’ gedeelte.

Momenteel zijn er bijna 15.000 hectare wijngaarden in productie in het Alpenland. Rassen voor de productie van rode wijnen voeren de boventoon met 8166 hectare. Wit is goed voor 6753 hectare. Uit het ‘Italiaanse’ deel van Zwitserland komt 5,2 procent van de productie, uit het ‘Duitse’ deel 14,9 procent. De overige 79,9 procent komt uit het ‘Franse’ gedeelte.

Reageer op dit artikel