nieuws

Bibob kan aanvragers horecavergunningen dwarsbomen

Horeca

Criminelen of ex-misdadigers die een horecabedrijf willen beginnen krijgen het moeilijk nu de wet Bibob er aan komt. Vanaf 1 maart gaan meer gemeentes gebruikmaken van deze wet Bibob geeft de gemeente het recht bij aanvraag van een drank- en horecavergunning de aanvrager te controleren op een eventueel crimineel verleden.

Bibob staat voor wet Bevordering Integriteitsbeoordelingen door het Openbaar Bes. Op grond van deze wet hebben gemeenten de mogelijkheid om extra voorwaarden te stellen aan de integriteit van horecaondernemers bij het aanvragen van vergunningen. In Rotterdam werd in november 2003 een vergunning aan een caféhouder geweigerd wegens vermeende witwaspraktijken. In de havenstad is de regel sinds 1 juni 2003 van kracht.

Bibob staat voor wet Bevordering Integriteitsbeoordelingen door het Openbaar Bes. Op grond van deze wet hebben gemeenten de mogelijkheid om extra voorwaarden te stellen aan de integriteit van horecaondernemers bij het aanvragen van vergunningen. In Rotterdam werd in november 2003 een vergunning aan een caféhouder geweigerd wegens vermeende witwaspraktijken. In de havenstad is de regel sinds 1 juni 2003 van kracht.

Reageer op dit artikel