nieuws

Carlsberg koopt ontevreden bierpartner uit

Horeca

Het Deense concern Carlsberg gaat in zijn eentje verder met zijn brouwerij-activiteiten. Carlsberg maakte donderdag bekend dat het zijn partner Orkla uit Noorwegen uitkoopt. Daarbij gaat het om veertig procent van de aandelen in Carslberg Breweries, die voor 14,8 miljard Deense kroon (2 miljard euro) worden aangekocht.

Tussen Carlsberg en Orkla bestond er al lange tijd onenigheid over de te volgen strategie. In 2000 fuseerden beide bedrijven hun bieractiviteiten om te kunnen expanderen op de Scandinavische en de Oost-Europese markt.

Tussen Carlsberg en Orkla bestond er al lange tijd onenigheid over de te volgen strategie. In 2000 fuseerden beide bedrijven hun bieractiviteiten om te kunnen expanderen op de Scandinavische en de Oost-Europese markt.

Reageer op dit artikel