nieuws

Chinees restaurants in Perth slachtoffer van ‘Azië-haters

Horeca

De politie in de Australische stad Perth heeft afgelopen weekend drie mannen gearresteerd voor het in brand steken van drie Chinees restaurants. In een week tijd werden drie Aziatische eetgelegenheid door het trio in brand gestoken in een van de buitenwijken van Perth.

De drie verdachte mannen in de leeftijd van 21, negentien en zeventien jaar, worden naast brandstichting ook verdacht van het aanbrengen van racistische leuzen op muren van de drie getroffen restaurants. De werkwijze van de ‘Azië-haters’ was identiek. Eerst werd een raam aan diggelen gegooid om vervolgens een brandbare vloeistof in het restaurant te werpen.

De drie verdachte mannen in de leeftijd van 21, negentien en zeventien jaar, worden naast brandstichting ook verdacht van het aanbrengen van racistische leuzen op muren van de drie getroffen restaurants. De werkwijze van de ‘Azië-haters’ was identiek. Eerst werd een raam aan diggelen gegooid om vervolgens een brandbare vloeistof in het restaurant te werpen.

Reageer op dit artikel