nieuws

Deelnemers ijswedstrijd jureren zelf

Horeca

De jurering van de vakwedstrijd om de Gouden IJsspatel, op 17 februari tijdens IJsvak in Vianen, gaat dit jaar anders dan voorheen.

Niet een panel van onafhankelijke deskundigen, maar de deelnemers beoordelen elkaars ijs. De producten van de eerste tien kandidaten worden blind geproefd door de volgende reeks deelnemers. ‘Dat gaat zo verder tot alle ijsjes zijn beoordeeld’, zegt Maarten Colijn van de organiserende stichting Activiteiten Fastfood- en IJsbedrijven. ‘Om eigenaardige verschillen zoveel mogelijk te voorkomen, worden per ijsje het hoogste en laagste cijfer geschrapt.’ Met behulp van de wedstrijdcomputer is het volgens Colijn uitgesloten dat een deelnemer zijn eigen ijs test. ‘Met deze manier van jureren hopen we vooral dat de kandidaten meer van elkaar leren.’ De wedstrijd staat dit jaar in het teken van frambozensorbetijs.

Niet een panel van onafhankelijke deskundigen, maar de deelnemers beoordelen elkaars ijs. De producten van de eerste tien kandidaten worden blind geproefd door de volgende reeks deelnemers. ‘Dat gaat zo verder tot alle ijsjes zijn beoordeeld’, zegt Maarten Colijn van de organiserende stichting Activiteiten Fastfood- en IJsbedrijven. ‘Om eigenaardige verschillen zoveel mogelijk te voorkomen, worden per ijsje het hoogste en laagste cijfer geschrapt.’ Met behulp van de wedstrijdcomputer is het volgens Colijn uitgesloten dat een deelnemer zijn eigen ijs test. ‘Met deze manier van jureren hopen we vooral dat de kandidaten meer van elkaar leren.’ De wedstrijd staat dit jaar in het teken van frambozensorbetijs.

Reageer op dit artikel