nieuws

Figi in Zeist weer prooi voor storm

Horeca

De storm afgelopen weekend heeft behoorlijk wat schade veroorzaakt. Zo ook bij horecabedrijf Figi in Zeist. Daar vlogen dakpannen van het dak van het hotel. En dat was niet voor het eerst.

Het was alweer de derde keer dat rukwinden dakpannen van het Golden Tulip Figi Zeist bliezen. ‘Vorig jaar zijn alle dakpannen stuk voor stuk voorzien van windhaken’, aldus directeur Ruijs in het Utrechts Nieuwsblad. ‘Die haken zouden windsnelheden tot windkracht elf moeten kunnen weerstaan. Maar ik heb zelf gezien dat ze door de kracht van de wind rechtop op het dak staan.’

Net als vorig jaar werd in allerijl een afzetting rond het gebouw geregeld. Medewerkers van Figi leidden het verkeer om.

Het was alweer de derde keer dat rukwinden dakpannen van het Golden Tulip Figi Zeist bliezen. ‘Vorig jaar zijn alle dakpannen stuk voor stuk voorzien van windhaken’, aldus directeur Ruijs in het Utrechts Nieuwsblad. ‘Die haken zouden windsnelheden tot windkracht elf moeten kunnen weerstaan. Maar ik heb zelf gezien dat ze door de kracht van de wind rechtop op het dak staan.’

Net als vorig jaar werd in allerijl een afzetting rond het gebouw geregeld. Medewerkers van Figi leidden het verkeer om.

Reageer op dit artikel