nieuws

Horeca rekent op tegenvallend carnaval

Horeca

De horeca maakt zich op voor een tegenvallend carnaval. Uit dinsdag gepubliceerde cijfers van het bedrijfschap Horeca en Catering blijkt dat cafés en andere drankverstrekkers er komend weekeinde op rekenen eenvijfde minder omzet te draaien in vergelijking met carnaval vorig jaar.

‘Ondernemers zijn wat carnaval betreft minder optimistisch dan andere jaren, vooral door de recessie en de uittocht van wintersporters. Consumenten besteden al langer minder in de horeca door de onzekere economische situatie. Bovendien kiezen in het voorjaar steeds meer mensen voor een korte vakantie in het buitenland’, aldus Wim Waninge van het bedrijfschap.

Carnaval wordt volgens Waninge door de recessie niet alleen minder uitbundig gevierd. ‘Het is ook minder massaal en landelijk festijn geworden. Carnaval is in de horeca weer tot beneden de rivieren gezakt.’

‘Ondernemers zijn wat carnaval betreft minder optimistisch dan andere jaren, vooral door de recessie en de uittocht van wintersporters. Consumenten besteden al langer minder in de horeca door de onzekere economische situatie. Bovendien kiezen in het voorjaar steeds meer mensen voor een korte vakantie in het buitenland’, aldus Wim Waninge van het bedrijfschap.

Carnaval wordt volgens Waninge door de recessie niet alleen minder uitbundig gevierd. ‘Het is ook minder massaal en landelijk festijn geworden. Carnaval is in de horeca weer tot beneden de rivieren gezakt.’

Reageer op dit artikel