nieuws

Lichtere straf voor cateringkok na brandstichting

Horeca

De kok die in augustus cateringbedrijf La Tretterie in Etten-Leur in brand stak, is er afgekomen met een werkstraf van 240 uur. Daarnaast kreeg hij zes maanden gevangenisstraf voorwaardelijk en een leerstraf van dertig uur tegen zich horen. Er was door het Openbaar Ministerie (OM) dertig maanden celstraf tegen hem geëist.

De rechtbank koos voor een lagere straf omdat de cateringkok ten tijde van de brandstichting ‘met zichzelf in de knoop zat’. De strafeis van het OM was gezien de brandschade ‘begrijpelijk’, maar de rechtbank hield rekening met persoonlijke situatie van de verdachte.

De kok betrad in de nachtelijke uren van 3 augustus de keuken van cateringbedrijf La Tretterie. Hij zette een kartonnen doos op de elektrische kookplaat en draaide de knoppen vervolgen vol open. Gevolg was dat vrijwel het hele bedrijf door de brand werd verwoest.

Reageer op dit artikel