nieuws

Makelaar hekelt uitspraak hoofdinspecteur Benelux

Horeca

De integriteit van Michelin wordt ook in ons land behoorlijk op de proef gesteld. Makelaar Van Lieshout Zeeland BV laat Zibb.nl/horeca weten dat de werkwijze van de inspecteurs niet deugt. ‘De organisatie is een vriendenclub en ze praten elkaar naar de mond. Ik denk dat mijnheer Van Craenenbroeck wel beter weet, maar hij kan niets anders zeggen’.

Makelaar Van Lieshout doelt met zijn opmerking op de reactie van Benelux-hoofdinspecteur Paul van Craenenbroeck. Die reageerde op uitlatingen van een oud-inspecteur in Frankrijk. De oud-inspecteur vertelde dat negentig procent van de restaurants in Frankrijk niet jaarlijks wordt bezocht en dat het er onfris aan toe gaat bij het verdelen van de sterren. Van Craenenbroeck meldde in een reactie dat Benelux ‘absoluut clean is’.

De Brabantse makelaar Van Lieshout stuurde daarop de redactie van Zibb.nl/horeca een e-mail waarin hij de woorden van Van Craenenbroeck zwaar in twijfel trekt. In een toelichting onderbouwt Van Lieshout zijn mening met een praktijkvoorbeeld. ‘Wij kwamen in het bezit van een sterrenzaak waar de keukensituatie niet strookte met de eisen van de Michelin-organisatie. Apparatuur deugde niet en de keuken was smerig. Dat verwacht je niet van een sterrenzaak. Inspecteurs van Michelin zien de keuken niet, dat is het probleem. De organisatie is een vriendenclub en ze praten elkaar naar de mond. Ik denk dat mijnheer Van Craenenbroeck wel beter weet, maar hij kan niets anders zeggen.’

Ingrid van Eeghem van sterrenrestaurant De Karpendonkse Hoeve in Eindhoven verwerpt de kritiek van Van Lieshout dat inspecteurs niet in keukens kijken. Van Eeghem: ‘Ik verzeker dat inspecteurs in de keuken komen na de genoten maaltijd. Nadat hij anoniem bij ons had gegeten, maakte de inspecteur zich bekend. Hij vroeg of hij met de chef-kok mocht praten in de keuken. De inspecteur vroeg onder meer naar namen van leveranciers en maakte daarna nog een rondgang door het bedrijf.’

Makelaar Van Lieshout doelt met zijn opmerking op de reactie van Benelux-hoofdinspecteur Paul van Craenenbroeck. Die reageerde op uitlatingen van een oud-inspecteur in Frankrijk. De oud-inspecteur vertelde dat negentig procent van de restaurants in Frankrijk niet jaarlijks wordt bezocht en dat het er onfris aan toe gaat bij het verdelen van de sterren. Van Craenenbroeck meldde in een reactie dat Benelux ‘absoluut clean is’.

De Brabantse makelaar Van Lieshout stuurde daarop de redactie van Zibb.nl/horeca een e-mail waarin hij de woorden van Van Craenenbroeck zwaar in twijfel trekt. In een toelichting onderbouwt Van Lieshout zijn mening met een praktijkvoorbeeld. ‘Wij kwamen in het bezit van een sterrenzaak waar de keukensituatie niet strookte met de eisen van de Michelin-organisatie. Apparatuur deugde niet en de keuken was smerig. Dat verwacht je niet van een sterrenzaak. Inspecteurs van Michelin zien de keuken niet, dat is het probleem. De organisatie is een vriendenclub en ze praten elkaar naar de mond. Ik denk dat mijnheer Van Craenenbroeck wel beter weet, maar hij kan niets anders zeggen.’

Ingrid van Eeghem van sterrenrestaurant De Karpendonkse Hoeve in Eindhoven verwerpt de kritiek van Van Lieshout dat inspecteurs niet in keukens kijken. Van Eeghem: ‘Ik verzeker dat inspecteurs in de keuken komen na de genoten maaltijd. Nadat hij anoniem bij ons had gegeten, maakte de inspecteur zich bekend. Hij vroeg of hij met de chef-kok mocht praten in de keuken. De inspecteur vroeg onder meer naar namen van leveranciers en maakte daarna nog een rondgang door het bedrijf.’

Reageer op dit artikel