nieuws

Nieuwe hotelketen krijgt voet aan wal

Horeca

Emco Hospitality heeft de exploitatie overgenomen van het 61 suites tellende hotel Newport in Huizen. Daarmee is Newport de eerste aanwinst van Emco in Nederland. Emco is een initiatief van ex-NH-topman Michael Levie en zijn compagnon Elmer Coppoolse.In de VS heeft de keten twee hotels operationeel. Emco heeft de exploitatie van hotel Newport overgenomen van de Oyster Group, die wel eigenaar blijft van het onroerend goed.

Met Newport wil Levie nadrukkelijker de zakelijke markt op. ‘We hebben hier prachtige meetingzalen en de omgeving is fantastisch.’ Aansluiting bij een merknaam is Levie voorlopig niet van plan. ‘We doen onze eigen marketing en distributie.’ Als general manager van Newport is Monique Hoeben aangesteld. Hoeben heeft eerder met Levie samengewerkt bij NH.

Levie en Coppoolse verwachten de komende tijd meer overnames te doen. In België is Levie met een aantal hotels in gesprek. Het gaat om op zichzelf staande hotels die om diverse redenen slecht draaien. Emco probeert de hotels nieuw leven in te blazen onder meer door beter gebruik te maken van elektronische reserveringssystemen. Zowel Coppoolse als Levie hebben veel ervaring met deze systemen. Vóór zijn overgang naar NH was Levie anderhalf jaar Europees manager van SynXis, een internationaal reserveringssysteem. Levie: ‘Bij veel hotels ligt het aantal boekingen via elektronische systemen op drie à vier procent. Dat is te weinig.’ Levie denkt door een ‘actievere bewerking’ van die systemen het aantal elektronische boekingen op te kunnen schroeven naar minstens 15 procent. Volgens Levie zijn er veel bedrijven die de aansluiting met het elektronische tijdperk hebben gemist: ‘De ontwikkelingen gaan zó snel!’

Schulden
Behalve het missen van elektronische reserveringen zijn volgens Levie veel bedrijven in de problemen door slecht management en een slechte financiële positie. ‘In de VS kan 17 procent van de hotels de rente over de lening niet betalen’, aldus Levie. Volgens de kersverse ondernemer zijn er in Nederland meerder bedrijven rijp voor overname.

Met Newport wil Levie nadrukkelijker de zakelijke markt op. ‘We hebben hier prachtige meetingzalen en de omgeving is fantastisch.’ Aansluiting bij een merknaam is Levie voorlopig niet van plan. ‘We doen onze eigen marketing en distributie.’ Als general manager van Newport is Monique Hoeben aangesteld. Hoeben heeft eerder met Levie samengewerkt bij NH.

Levie en Coppoolse verwachten de komende tijd meer overnames te doen. In België is Levie met een aantal hotels in gesprek. Het gaat om op zichzelf staande hotels die om diverse redenen slecht draaien. Emco probeert de hotels nieuw leven in te blazen onder meer door beter gebruik te maken van elektronische reserveringssystemen. Zowel Coppoolse als Levie hebben veel ervaring met deze systemen. Vóór zijn overgang naar NH was Levie anderhalf jaar Europees manager van SynXis, een internationaal reserveringssysteem. Levie: ‘Bij veel hotels ligt het aantal boekingen via elektronische systemen op drie à vier procent. Dat is te weinig.’ Levie denkt door een ‘actievere bewerking’ van die systemen het aantal elektronische boekingen op te kunnen schroeven naar minstens 15 procent. Volgens Levie zijn er veel bedrijven die de aansluiting met het elektronische tijdperk hebben gemist: ‘De ontwikkelingen gaan zó snel!’

Schulden
Behalve het missen van elektronische reserveringen zijn volgens Levie veel bedrijven in de problemen door slecht management en een slechte financiële positie. ‘In de VS kan 17 procent van de hotels de rente over de lening niet betalen’, aldus Levie. Volgens de kersverse ondernemer zijn er in Nederland meerder bedrijven rijp voor overname.

Reageer op dit artikel