nieuws

Veiligheid uitgaanscentrum Gouda verbeterd door convenant

Horeca

Uitgaan in Gouda is een stuk veiliger geworden de laatste jaren. Dat concludeert de Kwaliteitskring Veilig Uitgaan in Gouda bij het analyseren van het oplopende convenant Veilig Uitgaan.

De onveiligheid in het uitgaansgebied is door het convenant flink aangepakt. Het huidige convenant loopt af, een nieuwe is in de maak. De partners bij de aanpak van de onveiligheid in het uitgaan zijn de Goudse horeca, politie, bewoners van het uitgaansgebied, de Marokkaanse jongerenorganisatie Alouan, het uitgaanspubliek en de gemeente.

Een maatregel die in belangrijke mate heeft bijgedragen aan de verhoging van de veiligheid is het instellen van vrije sluitingstijden voor de horeca. Dat geldt alleen voor horecazaken die het convenant ondertekenen. Ongeveer dertig horecazaken hebben het convenant ondertekend.

De onveiligheid in het uitgaansgebied is door het convenant flink aangepakt. Het huidige convenant loopt af, een nieuwe is in de maak. De partners bij de aanpak van de onveiligheid in het uitgaan zijn de Goudse horeca, politie, bewoners van het uitgaansgebied, de Marokkaanse jongerenorganisatie Alouan, het uitgaanspubliek en de gemeente.

Een maatregel die in belangrijke mate heeft bijgedragen aan de verhoging van de veiligheid is het instellen van vrije sluitingstijden voor de horeca. Dat geldt alleen voor horecazaken die het convenant ondertekenen. Ongeveer dertig horecazaken hebben het convenant ondertekend.

Reageer op dit artikel