nieuws

Bedrijfsovernames leveren nieuwe leiders, zo vindt ING-topman

Horeca

Na een bedrijfsovername behalen zeventig procent van de nieuwe bedrijfsvoerders een omzetstijging’. Dat stelde ING-bestuursvoorzitter Diederik Laman Trip tijdens zijn betoogt op de openingsdag van De Week van de Ondernemer in Utrecht.

ING Nederland denkt met ondernemers hardop mee over bedrijfsovername, zo liet Laman Trip weten. ‘Innovaties worden in gang gezet door een nieuwe leider aan het roer. Dat blijkt uit onderzoek over bedrijfsovernames. Door bedrijfsoverdracht te stimuleren, ontstaat een win-win-situatie.’

De ING-man ziet dat een economisch herstel langzaam zichtbaar wordt en dat daardoor ondernemingen weer gaan bruisen. ‘Grijze middenmoters krijgen het steeds moeilijker. Maar wanneer je je onderscheidt, dan breekt de lentezon door.’ Al gaf Laman Trip aan dat de horeca dit jaar nog rekening moet houden met verlies.

Reageer op dit artikel