nieuws

Bieromzet buiten Engelse pubs blijft stijgen

Horeca

Britten drinken steeds meer thuis in plaats van in de pub. Dat voorspelt een woordvoerder van de pubketen Punch Taverns uit Groot-Brittannië. De verschuiving van drinken in de pub naar drinken thuis heeft te maken met de opkomst van de televisie en het feit dat blikjes bier in supermarkten goedkoper zijn dan een glas in de pub.

Circa 39 procent van de totale bieromzet gaat nu buiten pubs om. Dat was in 1982 slechts veertien procent. Pubs winnen terrein terug op andere gebieden: maaltijden en niet-alcoholische dranken. Punch Taverns verwacht dat binnen drie jaar supermarkten meer bier zullen verkopen dan het openbare drankhuis. Punch Taverns is met meer dan zevenduizend vestigingen een van de grootste caféketens in Engeland.

Reageer op dit artikel