nieuws

Bommen gevonden bij nieuw restaurant topkok Alain Ducasse

Horeca

De politie in Frankrijk zegt afgelopen weekend twee explosieve projectielen te hebben blootgelegd bij een restaurant in aanbouw in Bidarray. Eigenaar van de eetgelegenheid is de Franse topkok Alain Ducasse. De Franse politie verijdelde daarmee een bomaanslag op een zaak van culinaire grootheid Ducasse.

Leden van het brandweerteam stuitten op twee met explosieve stoffen gevulde flessen. Direct na de vondst werden bomexperts ingeschakeld. Het is de tweede keer in zes maanden dat dergelijke bommen zijn gevonden bij het restaurant in Bidarray, een dorp nabij de Spaanse grens. De bommen konden tot ontploffing worden gebracht met een tijdschakelaar.

Niemand heeft de verantwoordelijkheid voor het plaatsen van de bommen opgeëist. Al houden Franse autoriteiten er rekening mee dat het plaatsen van de bommen mogelijk het werk is van Baskische onafhankelijkheidstrijders.

Het management van Ducasse’s group weigert commentaar te geven op de explosieve vondst bij het restaurant.

Reageer op dit artikel