nieuws

Boscafé in Limburg door sneeuw geïsoleerd

Horeca

Boscafé ’t Hijgend Hert in de Limburgse heuvels bij Vijlen is sinds vrijdag door de hevige sneeuwval alleen nog maar te voet bereikbaar geweest. Auto’s konden de berghut niet meer via de spekgladde steile weggetjes bereiken. Een zeldzaamheid, aldus de de eigenaar.

De bevoorrading van deze enige berghut van Nederland verliep moeizaam: de vrachtwagens konden niet dichtbij komen, de lege vaten bier moesten van de heuvel worden afgerold, etenswaren kwamen per slee aan.

Het ondergesneeuwde café op 260 meter hoogte was vrijdag een geliefd oord voor talloze langlaufers en kinderen op sleeën uit het Zuid-Limburgse en Duitse grensgebied. Overigens is de omgeving rond de berghut een van de weinige plekken in Nederland waar elk jaar gemiddeld vier weken sneeuw ligt.

Reageer op dit artikel