nieuws

Café Gompie in Nijmegen aangeklaagd door STAP

Horeca

De Stichting Alcohol Preventie (STAP) heeft café Gompie uit Nijmegen aangeklaagd bij de Reclame Code Commissie. Volgens STAP maakt het horecabedrijf reclame om gasten onbeperkt te laten drinken voor een vooraf vastgestelde prijs. Donderdag 25 maart buigt de Reclame Code Commissie over het voorval.

Kastelein Franck Evers van café Gompie heeft zijn bezwaarschrift al klaar. ‘All inclusieve is aan de orde van de dag’, laat hij weten in De Gelderlander. ‘Voor bijna elke bruiloft wordt een vast bedrag per gast afgesproken. Waarom zou ik dat niet mogen doen?’

STAP laat bij monde van directeur Wim van Dalen weten zeker de zijn dat ze de zaak winnen. Van Dalen: ‘We hebben alle zaken nog gewonnen. We kunnen niets doen wanneer een kastelein zijn gasten onbeperkt laat drinken voor een vast bedrag. We kunnen wel bezwaar maken tegen het reclame maken daarvoor. Want dat is in strijd met de regels die in de Reclamecode voor Alcoholhoudende dranken staan.’

Als de uitspraak van de commissie op 25 maart niet goed uitvalt voor Gompie, dan kan het horecabedrijf een maximale boete krijgen van € 50.000,- bij overtreding van de reclameregels.

Reageer op dit artikel