nieuws

Eindhoven wil kwaliteit horeca verhogen

Horeca

Eindhoven wil de kwaliteit van het horeca-aanbod in de binnenstad nog verder verhogen. De gemeente hoopt dat daardoor meer mensen naar het centrum komen, dat ze er langer blijven en bovendien meer besteden. Wethouder W. Claassen heeft dat maandag bekendgemaakt.

In een door het college van burgemeester en wethouders vastgesteld beleidsplan staat dat horecaondernemers in het grootste deel van de binnenstad voortaan zelf mogen bepalen wat voor soort onderneming ze willen uitbaten. In het verleden golden daarvoor allerlei regeltjes.

Het college verwacht dat daardoor de verscheidenheid van het aanbod toeneemt, aldus Claassen. In een ander deel van het centrum is de gemeente terughoudender. Daar wil het college vooral de vestiging van nieuwe restaurants stimuleren. In woonwijken wil de gemeente de vestiging van nieuwe bedrijven tegengaan. De bestaande zaken blijven ongemoeid.

Reageer op dit artikel