nieuws

Grote brand verwoest uitgaanscentrum in Reusel

Horeca

In het Brabantse dorp Reusel is dinsdagmorgen uitgaanscentrum De Valk door een grote brand goeddeels verwoest. Een naastliggend café liep ook zware schade op. Voor zover bekend hebben zich daarbij geen persoonlijke ongelukken voorgedaan. Korpsen uit Reusel, enkele omliggende gemeenten en de regionale brandweer in Eindhoven hebben de vuurzee bestreden.

De brand is kort voor zeven uur gemeld. Twee uur later dacht de brandweer het vuur onder controle te hebben, aldus een woordvoerster. In de loop van de ochtend laaide het vuur echter weer op. Enkele brandweereenheden die al waren teruggekeerd naar de kazerne, moesten opnieuw uitrukken. Tegen het middaguur had de brandweer de zaak weer onder controle. Het nablussen duurt nog geruime tijd.

In de Valk, een groot horecabedrijf aan de Wilhelminalaan, waren verschillende lokaliteiten gevestigd. De brand ging gepaard met een zware rookontwikkeling. Omwonenden kregen het advies ramen en deuren dicht te houden. Enkele bewoners van een vlakbij gelegen hotel hebben dat pand korte tijd verlaten.

De brand is vermoedelijk ontstaat op de eerste verdieping van de Valk. Waardoor is vooralsnog onduidelijk. Het is evenmin bekend hoe groot de schade is.

Reageer op dit artikel