nieuws

Horeca-adviseur gechanteerd door Kooistra

Horeca

Horeca-adviseur Ton Lenting is in het verleden gechanteerd door horecatycoon Sjoerd Kooistra. Dat beweert Lenting in dagblad Het Parool en bevestigt hij aan Zibb.nl/horeca. De horeca-adviseur baseert zijn bewering op een zakelijke transactie met Kooistra, bijna tien jaar geleden.

In 1995 verkocht Lenting café De Stoof in Nijmegen voor 5,2 miljoen gulden aan Kooistra. Vrijwel direct na de transactie begon Kooistra de helft van de koopsom terug te eisen. Lenting weigerde dat en ontving een brief. Als hij niet over de brug kwam, zou Kooistra de fiscus inschakelen, stond in de brief te lezen. ‘Pure Chantage’, aldus Lenting in Het Parool.

In navolging van de transactie ontving Lenting daadwerkelijk een navordering van de fiscus van een kwart miljoen gulden. Onderzoek wees uit dat hij niet op grote schaal had gefraudeerd, zodat de navordering werd verminderd tot ruim zesduidend gulden.

Reageer op dit artikel