nieuws

ID&T zet algemeen festival in de steigers

Horeca

Evenementenorganisatie ID&T, vooral actief op het gebied van dance en in het bezig van horecazaken, begint een nieuw meerdaags festival op het terrein naast attractiepark Six Flags in Biddinghuizen. Op diezelfde locatie wordt ook altijd het bekende Lowlands festival georganiseerd door Mojo Concerts, een concurrent van ID&T.

Het nieuwe evenement heet NJOY (11 tot en met 14 juni) en herbergt volgens een ID&T-woordvoerder ‘muziek, sport, games, thrills, street-art, theater en film’. Artiesten als Kane, Anouk, de Heideroosjes, Van Dik Hout, Krezip, Hind, Dana, Roog, Marco V en Di-rect zijn al geboekt.

ID&T klaagt al enige tijd over het monopolie van Mojo op het gebied van live-optredens. Enkele weken geleden voerde kartelwaakhond NMa op basis van diverse klachten een inval uit bij het kantoor van Mojo in Delft. Het vervolgonderzoek naar de handel en wandel van de concertpromotor kan nog enkele maanden in beslag nemen.

In de tussentijd acht ID&T de tijd rijp om met een eigen festival te komen. Elke NJOY-dag is er ruimte voor 30.000 bezoekers. Voor 10.000 is er ook een plaatsje op de camping, de overige 20.000 tickets zijn dagkaarten. Volgens de ID&T-zegsman blijkt uit het vorig jaar niet uitverkopen van festivals als Lowlands en Pinkpop dat de markt behoefte heeft aan een nieuw festival als NJOY, dat minder rock-georiënteerd is. Pinkpopbaas Jan Smeets denkt juist dat de markt overspoeld wordt met muziekevenementen waardoor liefhebbers een keuze moeten maken en minder festivals uitverkocht raken.

ID&T is bekend van grote dance-festivals als Mystery Land, Sensation en Innercity. Daarnaast verkreeg het bedrijf vorig jaar een landelijke etherfrequentie voor ID&T Radio en geeft het een dance-blad uit onder de naam ID&T Magazine. Het bedrijf bezit ook een aantal horecazaken, waaronder de bekende strandtent Bloomingdale in Bloemendaal. Jaarlijks brengt ID&T ook in eigen beheer tientallen cd’s en dvd’s uit.

Reageer op dit artikel