nieuws

Kamper wethouder stapt op na ‘Roggebot-affaire

Horeca

Wethouder M. van Pijkeren (ChristenUnie) van Kampen stapt op wegens kritiek op zijn functioneren. Dat heeft de gemeente bekendgemaakt. De Kamper wethouder stelt zijn functie beschikbaar naar aanleiding van de zogenoemde ‘Roggebot-affaire’ rondom restaurant De Roggebot. Van Pijkeren onthield een koper informatie over het slechte onderhoud van een gemeentelijk pand.

Kamper wethouder stapt op na ‘Roggebot-affaire

De gemeente Kampen had een voorlopig koopcontract gesloten met het restaurant De Roggebot, dat wilde verhuizen naar een monumentaal pand in de binnenstad. De koper zegde het contract op nadat bij een bouwkundige inspectie was gebleken dat de vloeren verrot waren.

De gemeente was sinds 1991 op de hoogte van de slechte staat van de vloer, maar wethouder Van Pijkeren stelde de koper hiervan niet op de hoogte. Diverse raadsfracties rekenen dat de wethouder zwaar aan, nadat de rechter de koper in het gelijk stelde en het koopcontract mocht worden ontbonden.

Wethouder Van Pijkeren blijft nog tot 1 mei. Zijn fractie beraadt zich over zijn opvolging.

Reageer op dit artikel