nieuws

Pand Kurhaus in handen Zwitserse beleggingsfamilies

Horeca

Niet de Amsterdamse vastgoedondernemer Willem Endstra maar het Zwitserse investeringsbedrijf Wefora is de nieuwe eigenaar van het Kurhaus in Scheveningen. Wefora, gevormd door beleggers uit vier Zwiterse families, betaalt 46 miljoen euro aan ING Real Estate voor het roemruchtige horecabedrijf.

De officiële koper is Edwin Cornelis Denekamp van Gevers Deynootplein Monumenten BV, onderdeel van Welfora. Denekamp fungeerde bij de transactie als stroman, omdat de echte investeerders uit de schijnwerpers willen blijven. Aangezien het Kurhaus een Rijksmonument is, hoefde bij de koop geen overdrachtsbelasting te worden afgedragen. Gasten van het Kurhaus merken weinig van de transactie. De exploitatie van het hotel blijft in handen van Steigenberger.

Reageer op dit artikel