nieuws

Pinkpop jubileert zeer gevarieerd

Horeca

Popfestival Pinkpop beleeft dit jaar zijn 35e editie en viert dat met een zeer gevarieerd programma. Bekende namen als The Black Eyed Peas, NERD, dj Tiësto, The Roots, Sugababes, Novastar, techno-dj Dave Clarke, Seeed, Audio Bullys, T. Raumschmiere en ADHD (project van rapper Brainpower) zijn namelijk in het jubileumprogramma opgenomen. Dat vertelde Pinkpopbaas Jan Smeets dinsdag in Paradiso Amsterdam.

Al met al blijkt dat in de programmering veel R&B-, hiphop- en dance-acts zijn opgenomen, naast de traditionele rock-acts. Smeets: ‘In het verleden is er veel kritiek geweest dat we weinig ‘zwarte’ muziek programmeerden. Nu is dat wel het geval, al berust dat volledig op toeval. De acts waren simpelweg dit jaar beschikbaar, in tegenstelling tot hardrock-groepen.’

De Pinkpop-organisator denkt niet dat hierdoor meer allochtonen het festival gaan bezoeken. Popfestivals staan bekend om voornamelijk ‘witte’ bezoekers. ‘Allochtonen zijn van harte welkom, maar het zit niet zo in hun cultuur om naar een popfestival te gaan. Ook met onze huidige programmering zullen ze niet massaal komen, omdat we daarvoor waarschijnlijk toch nog te trendvolgend hebben geboekt. Maar het is een moeilijk onderwerp om hierover te discussiëren.’

Reageer op dit artikel