nieuws

Programma 200-jarig bestaan Koninklijke Schouwburg aangepast

Horeca

De Koninklijke Schouwburg in Den Haag heeft de viering zondag van zijn 200-jarig bestaan aanmerkelijk versoberd wegens het overlijden van prinses Juliana. Het gebouw is vlakbij het Noordeinde, waar de prinses ligt opgebaard.

Het gehele openbare gedeelte van ‘De dag van de Schouwburg’, waarbij iedereen zomaar naar binnen kon lopen, is afgelast. Het programma zal voor genodigden in een aangepaste vorm wel doorgang vinden.

Op het programma voor de genodigden staan nu: een herdenking van prinses Juliana door Arthur Docters van Leeuwen, voorzitter van de Raad van Toezicht van de Koninklijke Schouwburg, de Tweede Wassermanlezing door Hans Croiset over Elisabeth Andersen, de presentatie van het jubileumboek en tot slot de opening van het Festival De Achterkant van het Voorhout.

Reageer op dit artikel