nieuws

Restaurant in monumentaal pand na jarenlange vergunningstrijd

Horeca

Aan een jarenlange strijd om een vergunning te krijgen voor de start van een luxe restaurant, lijkt voor kok Eric Janssen binnenkort een eind te komen. Tussen 15 en 25 mei hoopt de oud-kok van restaurant De Librije een vergunning te krijgen voor zijn restaurant De Tolhuis in Oegstgeest.

De gemeente gaf al in een eerder stadium aan akkoord te gaan met het vestigen van een horecabedrijf in het monumentale pand De Tolhuis in Oegstgeest. Daar ging wel jarenlange strijd aan vooraf. De toenmalige wethouder van de gemeente, én in die tijd eigenaar van het pand, zag niets in de kookambities van Janssen. De vergunningstrijd loopt dan ook al vanaf 1997.

Janssen verkocht begin dit jaar restaurant De Hovel in Goirle en bouwde al geruime tijd aan het nieuwe pand in Oegstgeest. Jansen liet het pand afbreken en vervolgens weer volledig bouwen in de oude stijl. ‘Tussen 15 en 25 mei verwacht ik de vergunning van de provincie’, stelt Janssen. ‘Enkele weken daarna hopen we open te gaan. De locatie is goed en uit het haalbaarheidsonderzoek blijkt dat er ruimte is voor een restaurant in het hoger segment. Mijn streven is om een Michelinster binnen te koken.’

Reageer op dit artikel