nieuws

Restaurant Villa de Blanckenborgh gesloten

Horeca

Weer moet een restaurant uit het hoge segment de deuren sluiten. Nadat we begin deze week meldden dat sterrenzaak Onder de Boompjes dicht is, is nu ook het luxe restaurant Villa de Blanckenborgh uit Haaksbergen gesloten. ‘Na ruim vijf jaar ben ik gestruikeld over de aanloopkosten’, laat ondernemer Gaston Olde Olthof weten.

Vijfenhalf jaar geleden startte het ondernemerspaar Gaston en Angelique Olde Olthof met de exploitatie van restaurant Villa de Blanchenborgh. Olde Olfhof investeerde voor zo’n € 80.000,- aan keukenapparatuur, inventaris en het aantrekken van personeel. ‘Het is net als de een atletiekwedstrijd. In het zicht van de finish ben ik gestruikeld en ingehaald door anderen. Ik was de laatste tijd alleen maar bezig met gaten dichten. We hebben echt alles geprobeerd om een doorstart te bewerkstelligen. Maar dat is helaas niet gelukt.’, aldus een geëmotioneerde Gaston Olde Olthof.

Maar Olde Olthof houdt moed. ‘René Brienen van Onder de boompjes riep het deze week in de media: De zon gaat altijd weer schijnen. Daar geloof ik heilig in. En de Blanckenborgh gaat verder, dat weet ik zeker. De eigenaar van het pand, Vennootschap Blanckenborgh, gaat zeker verder met horeca in het gebouw. Dat kan pas wanneer de zaak rond het faillissement is afgerond.’

Het personeel van het restaurant werd een tijdje geleden op de hoogte gebracht van de teloorgang, kort voor de vakantie van het horecabedrijf. ‘Maar gezien de kwaliteit van het personeel verwacht ik dat ze op korte termijn onderdak krijgen. Ik weet dat sommigen al een belletje van andere restaurants hebben gehad.’

Reageer op dit artikel