nieuws

Weer 18 jaar geëist tegen schutter Matrixx

Horeca

Ook in hoger beroep is achttien jaar cel geëist tegen de schutter van discotheek Matrixx in Nijmegen. De 31-jarige man schoot op 3 november 2002 twee portiers neer. Kort daarvoor was hij de zaak uitgezet, omdat hij zich onder invloed van drank en drugs misdroeg. Een van de horecamedewerkers overleed ter plekke, de ander werd zwaargewond afgevoerd.

De rechtbank in Arnhem veroordeelde de schutter eerder voor achttien jaar cel. Maar de advocaat tekende beroep aan. Tijdens de behandeling van het beroep meldde de advocaat dat er geen sprake is van moord, maar van doodslag. Een lagere straf is daardoor op zijn plaats, aldus de advocaat. Justitie ging niet mee in het verzoek van de advocaat en eiste wederom achttien jaar celstraf.

Reageer op dit artikel