nieuws

Chef-koks spetteren tijdens kookdemo’s OverHeerlijk!

Horeca

De Jaarbeurs in Utrecht stond dit weekend in het teken van culinair genot. VNU Exhibitions Europe, BBC/Haymarket en Sanoma Uitgevers BV presenteerde haar nieuwe beurs Overheerlijk! De beursbezoekers, voornamelijk kookliefhebbers en wijnhobbyisten, hadden een grote keuze aan activiteiten. Zo konden zij deelnemen aan wijnproeverijen en kooklessen, kregen zij tafelpresentatie-tips én werden zij getrakteerd op spetterende kookdemo’s van binnen- en buitenlandse chefkoks. Het culinaire evenement trok ± 10.000 bezoekers. ‘Maar alle entreebewijzen aan de kassa’s zijn op dit moment nog niet geteld, dus het kunnen er nog veel meer worden’, aldus persvoorlichtster Janneke van Amsterdam. ‘Hoe dan ook, we zijn meer dan tevreden.

Het idee voor dit driedaagse culinaire evenement is overgewaaid uit Engeland. Daar word al jaren de BBC Good Food Show gehouden. Een evenement dat volledig om eten en drinken draait en waar bezoekers worden getrakteerd op puur culinair entertainment. De show trekt, zelfs na ruim tien jaar, jaarlijks meer bezoekers. In 2003 bezochten maar liefst 130.000 Britse ‘ food lovers’ de show, waarvan de organisatie in handen ligt van BBC/Haymarket Exhibitons UK Ltd.

In 2003 besloten VNU Exhibitions Europe en BBC/Haymarket de handen ineen te slaan om een Nederlandse variant van deze Good Food Show neer te zetten. Een derde deelnemende partij werd gevonden in Sanoma UItgevers BV (Tip Culinair), die de tijd eveneens rijp achtte voro een dergelijk evenement op Hollandse bodem.

Volgens projectmanager Ditte Ooms hebben de onderwerpen eten en koken, net als in Engeland, de afgelopen jaren veel meer betekenis gekregen. ‘Wij willen dan ook dat alle zintuigen van de beursbezoekers geprikkeld worden. Dat ze actief proeven, meedoen aan culinaire workshops en volop vragen kunnen stellen aan culinaire experts. Een bezoek aan OverHeerlijk! moet een ervaring zijn. En dan wel eentje die men niet snel zal vergeten. Daarnaast willen wij dat OverHeerlijk! een platform word waar liefhebbers van goed eten en drinken en professionals elkaar kunnen ontmoeten.’

Omdat alledrie de partijen geloven in de toekomst van dit culinaire evenement is inmiddels een datum gepland voor OverHeerlijk 2005!. Van 18 tot en met 20 maart 2005 wordt het gegarandeerd weer culinair feest in Jaarbeurs Utrecht.

Reageer op dit artikel