nieuws

Hermitage Amsterdam goed bezocht

Horeca

Ruim 35.000 mensen hebben in de eerste maand na de opening de Hermitage Amsterdam bezocht. Het nieuwe museum rekende aanvankelijk op 40.000 bezoekers per jaar. Hermitage Amsterdam, een satellietmuseum van de Hermitage in het Russische Sint Petersburg, opende de deuren voor het publiek op 28 februari.

De museumgangers kwamen voor de tentoonstelling Grieks Goud, die nog tot en met 29 augustus te bezichtigen is. Vanaf 18 september presenteert de Hermitage een expositie over het leven van het laatste tsarenpaar, Nicolaas en Alexandra.

Eind februari ging het eerste deel open van de Hermitage Amsterdam in het voormalige verpleeghuis Amstelhof. Eind 2007 is naar verwachting het hele gebouw in gebruik genomen. Het museum heeft dan een oppervlakte van 4000 vierkante meter, tien keer groter dan de huidige ruimte.

Reageer op dit artikel