nieuws

Sail Kampen verwacht 150.00 bezoekers

Horeca

De organisatie van Sail Kampen rekent op 150.000 bezoekers. Het tweejaarlijkse maritieme evenement heeft in het paasweekeinde plaats. De eerste editie van Sail Kampen was in 2002.

Tijdens het vierdaagse evenement staan onder meer een vlootschouw, een simulatie van een landingsoperatie van de Koninklijke Marine en het Nederlands kampioenschap bungyroeien op het programma. Het Orkest van het Oosten verzorgt onder leiding van dirigent Jaap van Zweden een optreden. Tijdens de vorige editie kwamen duizenden bezoekers tevergeefs op de zondag naar Kampen. In de overwegend christelijke Hanzestad was toen geen toestemming voor activiteiten op die dag. Nu is er op zondag onder meer een marinekerkdienst en gospeloptreden. Sail Kampen is van 9 tot en met 12 april in de binnenstad van Kampen.

Reageer op dit artikel