nieuws

Trillende dansvloer voor doven

Horeca

Een trillende dansvloer in iedere discotheek. Over tien jaar moet dat als het aan Ronald Ligtenberg ligt realiteit zijn. Ligtenberg is organisator van Sense, een muziekevenement speciaal voor doven dat zaterdagavond werd gehouden in popcentrum 013 in Tilburg. Er kwamen ongeveer 1200 mensen op het evenement af.

Idolsdeelneemster Hind en een aantal deejays traden op. Sense is het vervolg op Deaf Valley, een muziekevenement voor doven dat vorig jaar in Nighttown in Rotterdam gehouden werd. ,,Toen bleek dat dit een groot succes was, hebben we besloten om daar een vervolg op te organiseren”, zei Ligtenberg. ,,Het is voor dove jongeren lastig om uit te gaan in een gewone kroeg. Ze voelen zich bekeken. Door de gebaren en de – in de ogen van horende mensen – rare klanken die ze voortbrengen.”

Reageer op dit artikel